TUNTIKUVAUKSET

 

VIIKKOTUNNIT

AFROBEAT

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja  kongolaisesta ndombolosta. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. 

Afrobeat on hauska biletanssilaji, joka on tunnettu humoristisuudestaan ja hyvästä meiningistään! Lajin suosiosta kertoo se, että Helsingin Afrobeats-bileet ovat täynnä bilekansaa viikonlopusta toiseen. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afrolajien-liikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopesti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

DANCEHALL MAANANTAI
Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan esimerkiksi dancehall foudation- tai dancehall party flow -tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti. 

DANCEHALL FOUNDATION
Dancehall foundation on tunti kaikille, jotka haluavat kehittää dancehallin liikekielen hallintaa. Foundation on pohja koko dancehallille! Tuntia suositellaan lämpimästi kaikille niille, jotka ovat aloittelijoita dancehallissa, mutta myös niille, jotka tarvitsevat perustreeniä löytääksen dancehalliin kuuluvan ilmaisun, pohjan kuntoon ja hallintaa omaan dancehall-tyyliin. Dancehallin foundation (perusta/pohja) on erilainen kuin missään muussa tanssilajissa. Siksi se pitää masteroida, ennen kun voi loistaa dancehallin monimutkaisemmissa liikkeissä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia liikkeitä, vaan mennään “back to basics” eli tehdään helppoja liikkeitä, joissa vartalon käyttö ja foundation ovat keskiössä. Liikkeitä tehdään eri aikakausilta. Tällä tunilla ei tehdä monimutkaisia koreografioita.

DANCEHALL PARTY FLOW
Paljon toivottu Dancehall Party Flow-tunti on täällä! Tämä tunti on täynnä dancehall vibeseja! Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä moveja käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Party Flow -tunnilla tehdään joka tunnilla myös sosiaalisia tansseja, ns. party tansseja, joissa tanssitaan dancehallin hittibiiseihin kuuluvia liikkeitä eri aikakausilta. Näissä sosiaalisissa tansseissa Jamaikan bileissä jokainen tanssija tanssii samoja liikkeitä biisin mukaan. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Dancehall New School -tunnilla käydään läpi eri tanssiryhmien uusia stepsejä, joihin pohjautuen tehdään koreografiaa. Japsin tunnilla pääset autenttisen jamaikalaisen opettajan oppiin, joka on ehdottomasti paras tapa oppia dancehallia. Opettajana Japs on hauska ja kannustava. Hänen tunneillaan on aina parhaat vibat! Lämpimästi tervetuloa myös miehet!

SMOOTH DANCEHALL
Tällä tunnilla pääset tekemään groovaavaa ja sulavaa dancehallia. Liikkeet sitotoutuvat yhteen pehmeästi ja opit liikuttamaan vartaloasi sulavammin. Autenttisen jamaikalaisen opettajan opissa löydät aidon dancehall flown ja fiiliksen. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografioita.

DANCEHALL ROUTINE
Dancehall Routine tunnilla tehdään pääosin lyhyitä rutiinin pätkiä, hyödyntäen dancehallin eri tyylejä ja aikakausia. Rutiini tarkoittaa liikkeiden yhdistämistä, jolloin samoja “liikepätkiä” voi tanssia eri kappaleisiin. Rutiinit ovat siis yksinkertaisempia kuin koreografiat. Tunnilla vahvistetaan musikaalisuutta ja liikkeiden sitomista yhteen. Tunti kehittää erityisesti tanssillisuutta dancehallissa. Rutiinit kuvataan tunnin lopussa.

FEMALE DANCEHALL 
Tällä tunnilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa. Suuren suosionsa vuoksi sama tunti on lukujärjestyksessä kahtena päivänä. Huom! Maanantain ja tiistain tunnin sisältö on sama ja tunneilla tehdään samaa koreografiaa.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisiä stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

 

REGGAETON

Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tällä tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta.

 

TWERK

Twerk on viime vuosina saanut Suomessa suuren suosion, eikä ihme!
Twerk on voimaannuttavaa, hauskaa ja hikistä. Laji perustuu lantion ja alavartalon haliintaan, ja tässä kehittyy yleensä nopeasti. Twerkille on tyypillistä erilaiset väristykset ja pakaroiden sheikkaukset. Twerk-tunneilla opetellaan twerkin tekniikkaa ja tehdään twerk-koreografioita. Twerkkaus eli “twerk” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Keskiviikon twerk-tunti soveltuu yli 18-vuotiaille ja perjantain tunti yli 16-vuotiaille.

 

 

4 KERRAN KURSSIT, KESKIVIIKKO

BREAK

Breikkaaminen, tai breaking, on 70- ja 80-luvuilla New Yorkin Bronxissa Amerikan mustan ja latinoväestön kehittämä tanssilaji, joka on yksi hip hop kulttuurin neljästä alkuperäisestä elementistä. Breaking on tunnettu suurelle yleisölle vauhdikkaasta, akrobaattisesta ja dynaamisesta liikekielestään, mutta lajin olemukseen kuuluu yhtä lailla rytmisyys, luovuus, leikillisyys ja erilaiset groovet. Breaking on freestyleen eli improvisaatioon pohjaava tanssityyli ja kehittääkin voiman ja staminan lisäksi valtavasti myös luovuutta, musikaalisuutta ja omaperäisyyttä lajiin katsomatta.

Tunneilla keskitytään rakentamaan mahdollisimman monipuolista ymmärrystä breikkaamisesta sekä tanssilajina, että hip hop kulttuurin osana. Tunnit rakentuvat breikin foundationia kehittävistä lämmittelyistä, oman tyylin löytämistä edistävistä freestyle-harjoituksista, perusakrobatiasta ja erilaisten groovailujen opettelusta ja soveltamisesta omassa tanssissa. Kurssilla et tarvitse minkäänlaista aiempaa kokemusta breikkaamisesta, ja tunneista saa taatusti hyötyä omaan tanssiin tyylistä riippumatta!

 

TWERK

Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo/mukava liikkua. Tämä tunti on K18.

Tunnilla harjoitellaan reilusti tekniikkaa, tehdään koreografiaa, tutustutaan twerkkauksen historiaan sekä twerk-musiikkiin. Jos olet aloitteija ja haluat haastaa itseäsi tai kokeneempi tanssija ja haluat oppia enemmän: tämä tunti on sinua varten.

 

COMMERCIAL

ATTITUDE! SEXY! CONFIDENCE! Tildan Commercial tunnilla yhdistetään dynaamista ja sensuellia liikekieltä. Tässä tanssityylissä tärkeintä on oikea asenne ja rohkeus heittäytyä mukaan. Tunnin taso on avoin ja voit halutessasi tuoda korkokengät mukaan. Koreografia on suunniteltu siten, että sen voi tehdä tennareissa, korkkareissa tai vaikka paljain jaloin!  “Haastan tanssijat oman tanssityylin kehittämiseen koreografiani keinoin, turvallisessa ilmapiirissä. Kaikki ovat tervetulleita!’’

 

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tällä kurssilla keskitymme erityisesti queen stylen ytimeen: naiselliseen liikekieleen. Teemme vahvaa koreografiaa, jossa naisellinen ilmaisu pääsee valloilleen!

 

 

4 KERRAN KURSSIT, LAUANTAI

WAISTLINE

Waistline Work -tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee selkeimmin jamaikalaisesta dancehallista ja reggaetonista, mutta myös muista lajeista kuten heels, commercial ja salsa. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.  

Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvarit on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!
 

TANSSIAKROBATIA

Paljon toivottu Ninan akrobatiakurssi on täällä taas! Tällä kurssilla käydään läpi erityisesti Dancehall Queen Stylestä tuttuja akrobaattisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikki voivat tehdä oman tasonsa mukaan. Ennen kurssin alkua opettaja kyselee ilmoittautuneilta toiveita kurssille. Tunneille suositellaan otettavaksi mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisontaharjoituksia varten.

 

VOGUING OLD WAY

We will focus on developing precision, style & grace through the specifics of Pop, Dip & Spin also known as Old Way Voguing. We’ll work on various walks, building arm and body control and expressivity, developing musicality and transition to the floor so each participant can develop their own Performance. 

Not familiar with the terminology ? No worries, we’ll talk about it too because it matters. We dance in celebration of the Ballroom scenes that were created by transwomen and queer people of colour already in the 70s in the States and that has been places of celebration of diversity and of innovation ever since. The class is open level.

 

DANCEHALL QUEEN FOUNDATION

Kurssilla tutustutaan dancehall queenien maailmaan ja lajin historiaan. Kurssin aikana käydään läpi tunnettuja queen style-liikkeitä, tekniikoita, lajiin kuuluvaa akrobatiaa ja hittitansseja. Kurssi etenee lajin historiaa menneisyydestä nykypäivään ja käy läpi naisellisen dancehallin evoluution.

TUNTIKUVAUKSET

 

AFROBEAT

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja  kongolaisesta ndombolosta. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. 

Afrobeat on hauska biletanssilaji, joka on tunnettu humoristisuudestaan ja hyvästä meiningistään! Lajin suosiosta kertoo se, että Helsingin Afrobeats-bileet ovat täynnä bilekansaa viikonlopusta toiseen. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afrolajien-liikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopesti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

PERUSTEET – KESKITASO
Tällä tunnilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Dancehall Steps -tunti ja Dancehall Old & Middle School tunti tukevat hyvin tätä tuntia.

JATKOTASO
Tällä tunnilla suositellaan useamman kauden kokemusta dancehall-tanssista tai muusta katutanssilajista. Koreografiat ovat vaativimpia kuin perusteet-keskitaso tunnilla: niissä leikitellään enemmän rytmeillä, sanoilla jne. Dancehall-jatkotunnin vaatimus on, että dancehall-rytmiikka on jo hallussa. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia.

DANCEHALL FLOW
Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä stepsejä käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Kun dancehallia ja sen liikkeitä pilkkoo liian pieniksi osiksi, tanssista katoaa jotakin olennaista. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Dancehall New School -tunnilla käydään läpi eri tanssiryhmien uusia stepsejä, joihin pohjautuen tehdään koreografiaa. Japsin tunnilla pääset autenttisen jamaikalaisen opettajan oppiin, joka on ehdottomasti paras tapa oppia dancehallia. Opettajana Japs on hauska ja kannustava. Hänen tunneillaan on aina parhaat vibat! Lämpimästi tervetuloa myös miehet!

SMOOTH DANCEHALL (UUTUUS!)
Tällä tunnilla pääset tekemään groovaavaa ja sulavaa dancehallia. Liikkeet sitotoutuvat yhteen pehmeästi ja opit liikuttamaan vartaloasi sulavammin. Autenttisen jamaikalaisen opettajan opissa löydät aidon dancehall flown ja fiiliksen. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografioita.

FEMALE DANCEHALL 
Tällä tunnilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa. Suuren suosionsa vuoksi sama tunti on lukujärjestyksessä kahtena päivänä. Huom! Maanantain ja tiistain tunnin sisältö on sama ja tunneilla tehdään samaa koreografiaa.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisiä stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

 

REGGAETON

Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tällä tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta.

 

TWERK

Twerk on viime vuosina saanut Suomessa suuren suosion, eikä ihme!
Twerk on voimaannuttavaa, hauskaa ja hikistä. Laji perustuu lantion ja alavartalon haliintaan, ja tässä kehittyy yleensä nopeasti. Twerkille on tyypillistä erilaiset väristykset ja pakaroiden sheikkaukset. Twerk-tunneilla opetellaan twerkin tekniikkaa ja tehdään twerk-koreografioita. Twerkkaus eli “twerk” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Keskiviikon twerk-tunti soveltuu yli 18-vuotiaille ja perjantain tunti yli 16-vuotiaille.

 

WAISTLINE WORK

Waistline Work -tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee selkeimmin jamaikalaisesta dancehallista ja reggaetonista, mutta myös muista lajeista kuten heels, commercial ja salsa. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.  
 
Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvarit on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!

 

4 KERRAN KURSSIT

COMMERCIAL

Mukaansatempaava ja hauska koreografinen tanssikurssi, joka antaa rajattomat mahdollisuudet käyttää erilaisia tanssityylejä. Vaikutteina ovat artistien musiikkivideot ja konsertit. Tunnilla panostetaan myös esiintymiseen, joka on olennainen osa kaupallista tyyliä.
Tällä neljän kerran kurssilla harjoitellaan yksi koreografia, sekä siihen liittyvää tanssitekniikkaa, esiintymistä ja eläytymistä. Tämä kurssi sopii hieman tanssikokemusta omaavalle (alkeisjatko) tai keskitason oppilaalle, joka haluaa tulla opettelemaan hieman helpomman koreon ja panostaa tanssin ilmaisuun.

VOGUE

Vogue on afroamerikkalaisten ja latinojen LGBTQ+ yhteisön ballroom-kulttuurissa, 70-luvun New Yorkissa, syntynyt tanssi. Yhteisö järjestää vogue balleja – kilpailuja, yhteisölleen turvallisia tiloja, joissa saa täysin vapaasti ilmaista itseään ja juhlistaa identiteettiään.
Vogue Fem tunnilla keskitytään kymmenistä eri kategorioista nimenomaan vogue fem performance -kategoriaan. Tunneilla tutkitaan, varioidaan ja rikotaan elementtejä, käydään läpi harjoituksia joiden avulla pääsemme syvemmälle niiden yhdistelemiseen sekä siihen, mitä on performance.
Edistyneet -tason tunti sopii kaikille, jotka tuntevat jo viiden elementin tekniikkaa ja haluavat haastaa itseään tutkimaan niitä vapaammin.

 
DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tällä kurssilla keskitymme erityisesti queen stylen ytimeen: naiselliseen liikekieleen. Teemme vahvaa koreografiaa, jossa naisellinen ilmaisu pääsee valloilleen!
 
HEELS
 
Tällä kurssilla harjoitellaan liikkumista koroilla, itsevarmuutta sekä koreografiaa. Vapauta oma sisäinen kuningattaresi ja valmistaudu rokkaamaan seksikäs koreografia takuuvarmalla asenteella! Varustaudu kengillä, jotka soveltuvat tanssiin (ei jälkiä lattiaan) sekä vaatteilla, joissa sinun helppo liikkua. Voit osallistua tunnille myös ilman korkoja. Kurssin taso on avoin.