TUNTIKUVAUKSET

 

VIIKKOTUNNIT

AFROBEAT

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta.

Afrobeatissa musiikin kuuntelulla ja tunteella on tärkeä merkitys. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

DANCEHALL TORSTAI 
Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan esimerkiksi dancehall foudation- tai dancehall party flow -tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti.

DANCEHALL FOUNDATION
Dancehall foundation on tunti kaikille, jotka haluavat kehittää dancehallin liikekielen hallintaa. Foundation on pohja koko dancehallille! Tuntia suositellaan lämpimästi kaikille niille, jotka ovat aloittelijoita dancehallissa, mutta myös niille, jotka tarvitsevat perustreeniä löytääksen dancehalliin kuuluvan ilmaisun, pohjan kuntoon tai hallintaa omaan dancehall-tyyliin. Dancehallin foundation (perusta/pohja) on erilainen kuin missään muussa tanssilajissa. Siksi se pitää masteroida ennen kuin voi loistaa dancehallin monimutkaisemmissa liikkeissä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia liikkeitä, vaan mennään “back to basics” eli tehdään helppoja liikkeitä, joissa vartalonkäyttö ja foundation ovat keskiössä. Liikkeitä tehdään eri aikakausilta. Foundation-tunnilla keskustellaan myös dancehallin kulttuurista ja historiasta, ja lisätään ymmärrystä dancehallista kokonaisena elämäntyylinä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia koreografioita.

DANCEHALL PARTY FLOW 
Paljon toivottu Dancehall Party Flow -tunti on täällä! Tämä tunti on täynnä dancehall vibeseja! Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä moveja käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Party Flow -tunnilla tehdään joka tunnilla myös sosiaalisia tansseja, ns. party tansseja, joissa tanssitaan dancehallin hittibiiseihin kuuluvia liikkeitä eri aikakausilta. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.

 

DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.

 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Japsin suositulla New School -tunnilla keskitytään dancehall-koreografiaan. Tunnilla tehdään myös dancehall-liikkeitä, mutta pääpainotus on koreografiassa. Koreoissa pääset fiilistelemään täydellä tunteella! Koreografiat vaihtuvat useaan kertaan kauden aikana, ja jokaisella koreografialla on omanlaisensa teema ja tunne. Tunnille osallistuneilta toivotaan kokemusta dancehallista, eikä se sovellu alkeistason tanssijoille.

FEMALE DANCEHALL
Female Dancehall -tunneilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä jamaikalaisilta naistanssijoilta ja -tanssiryhmiltä. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa, eikä mennä lattiatasolle. Female Dancehall 1 -tunnilla (alkeet) keskitytään erityisesti sulavaan lantion ja rintakehänkäyttötekniikoihin sekä tehdään helpompia liikkeitä. Tunti soveltuu alkeille tai lajia alle vuoden tanssineille. Female Dancehall 2 -tunneilla edetään nopeampaan tahtiin, tehdään haastavampia liikkeitä ja nopeatempoisempaa koreografiaa. Tälle tunnille toivotaan vähintään jo parin kauden kokemusta female dancehallista.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisia stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

XQLUSIV DANCEHALL
Tunnilla keskitytään jamaikalaisen Xqlusiv -tanssiryhmän liikkeisiin ryhmän perustajan Popsin johdolla. Tunneilla tehdään monipuolisesti erilaisia liikkeitä aina pehmeästä flowsta hardcore gangstatyyliin. Useita kilpailuja ja palkintoja voittanut Xqlusiv -ryhmä on erityisen tunnettu autenttisesta flowstaan ja energiastaan ja nämä elementit korostuvat myös tällä tunnilla. Tunti auttaa oppilaita autenttisessa liikekielessä, kehonhallinnassa, tekniikassa ja laajemmin liikkeiden oppimisessa. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografiaa.

HIP HOP (AVOIN TASO)

Hip Hop on katutanssilaji, joka on vahvasti sidoksissa sen tyylin musiikkiin ja kulttuuriin. Tunneilla harjoiteltavat koreografiat yhdistelevät erilaisia Hip Hopille ominaisia perusliikkeitä ”foundation’’ sekä esimerkiksi erilaisia vartalon isolaatioita sekä käsi- ja jalkakoordinaatioita. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, erilaisista tekniikka- ja freestyleharjoituksista ja koreografioiden tekemisestä. Hip Hop -tunnille on jokainen tervetullut juuri omana itsenään ja tunnin taso muokkautuu ryhmän tason mukaan.

HEELS & FLOORWORK

Heels & Floorwork -tunnilla harjoitellaan liikkumista koroilla, itsevarmuutta sekä koreografiaa. Vapauta oma sisäinen kuningattaresi ja valmistaudu rokkaamaan seksikkäitä koreografioita takuuvarmalla asenteella! Varustaudu kengillä, jotka soveltuvat tanssiin (ei jälkiä lattiaan), sekä vaatteilla, joissa sinun on helppo liikkua. Otamme tunnilla paljon lattiakontakteja sekä harjoittelemme akrobatian alkeita. Voit osallistua tunnille myös ilman korkoja, mutta polvisuojat kannattaa varata mukaan. Tunnin taso on avoin.
 

SHUFFLE

Shuffle on vauhdikas tanssityyli, joka on syntynyt eri katutanssien pohjalta kehittyneistä rave- ja klubitansseista. Lajille ominaisinta on sujuva sekä nopeahko jalkatyöskentely sekä erilaiset askelikot, joita voi varioida moneen eri tapaan. Nopeiden jalkaliikkeiden lisäksi shuflleen kuuluvat rytmikkäät käsiliikkeet.

TWERK

Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne.  Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Viban tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssillaji. Tunneilla ei sotketa akrobatiaa tai esimerkiksi reggaetonia tai dancehall-tanssiliikkeitä twerkkiin. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Twerk-tunnit soveltuvat yli 16-vuotiaille.

TWERK TEKNIIKKA
Tekniikka on twerkin ydin! Twerk Tekniikka -tunnilla perehdytään syvemmin twerk-tekniikkaan ja opetellaan erottamaan eri tekniikoita toisistaan. Tällä tunnilla pääset perehtymään lantion liikekieleen ja sen kykyyn tuottaa aksentteja, sheikkauksia ja väristelyitä. Opit löytämään oikeat lihakset ja hallinnan kehostasi. Tällä tunnilla jokainen oppilas löytää twerkin liikekielen omaan kehoonsa. Tunnilla opetellaan pikkuhiljaa astumaan myös oman mukavuusalueen yli ja kokeillaan hieman helppoja freestyleharjoituksia tekniikoita hyödyntäen. Tekniikkatunti sopii kaikentasoisille twerkkaajille, niin aloittelijoille kun kokeneemmille twerkkaajille. Jos haluat saavuttaa parhaan mahdollisen kehityksen, suosittelemme osallistumaan sekä Twerk Tekniikka että Twerk Koreografia -tunneille.

TWERK KOREOGRAFIA
Twerk Koreografia -tunnilla keskitytään twerk-koreografioiden tekemiseen ja koreografiseen esiintymiseen. Tunnin taso on avoin, mutta kurssille osallistuvilta toivotaan jo hieman kokemusta twerkistä tai maanantain tekniikkatunnille osallistumista tämän kurssin lisäksi. Nämä kaksi twerk-tuntia tukevat toisiaan.

WAISTLINE

Waistline-tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee jamaikalaisesta dancehallista. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.

Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvarit on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!
 

TUNTIKUVAUKSET

 

VIIKKOTUNNIT

AFROBEAT

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta.

Afrobeatissa musiikin kuuntelulla ja tunteella on tärkeä merkitys. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

DANCEHALL TORSTAI
Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan esimerkiksi dancehall foudation- tai dancehall party flow -tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti.

DANCEHALL FOUNDATION
Dancehall foundation on tunti kaikille, jotka haluavat kehittää dancehallin liikekielen hallintaa. Foundation on pohja koko dancehallille! Tuntia suositellaan lämpimästi kaikille niille, jotka ovat aloittelijoita dancehallissa, mutta myös niille, jotka tarvitsevat perustreeniä löytääksen dancehalliin kuuluvan ilmaisun, pohjan kuntoon tai hallintaa omaan dancehall-tyyliin. Dancehallin foundation (perusta/pohja) on erilainen kuin missään muussa tanssilajissa. Siksi se pitää masteroida ennen kuin voi loistaa dancehallin monimutkaisemmissa liikkeissä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia liikkeitä, vaan mennään “back to basics” eli tehdään helppoja liikkeitä, joissa vartalonkäyttö ja foundation ovat keskiössä. Liikkeitä tehdään eri aikakausilta. Foundation-tunnilla keskustellaan myös dancehallin kulttuurista ja historiasta, ja lisätään ymmärrystä dancehallista kokonaisena elämäntyylinä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia koreografioita.

DANCEHALL PARTY FLOW
Paljon toivottu Dancehall Party Flow -tunti on täällä! Tämä tunti on täynnä dancehall vibeseja! Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä moveja käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Party Flow -tunnilla tehdään joka tunnilla myös sosiaalisia tansseja, ns. party tansseja, joissa tanssitaan dancehallin hittibiiseihin kuuluvia liikkeitä eri aikakausilta. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.

 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Japsin suositulla New School -tunnilla keskitytään dancehall-koreografiaan. Tunnilla tehdään myös dancehall-liikkeitä, mutta pääpainotus on koreografiassa. Koreoissa pääset fiilistelemään täydellä tunteella! Koreografiat vaihtuvat useaan kertaan kauden aikana, ja jokaisella koreografialla on omanlaisensa teema ja tunne. Tunnille osallistuneilta toivotaan kokemusta dancehallista, eikä se sovellu alkeistason tanssijoille.

FEMALE DANCEHALL 
Female Dancehall -tunneilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä jamaikalaisilta naistanssijoilta ja -tanssiryhmiltä. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa, eikä mennä lattiatasolle. Female Dancehall 1 -tunnilla (alkeet) keskitytään erityisesti sulavaan lantion ja rintakehänkäyttötekniikoihin sekä tehdään helpompia liikkeitä. Tunti soveltuu alkeille tai lajia alle vuoden tanssineille. Female Dancehall 2 -tunneilla edetään nopeampaan tahtiin, tehdään haastavampia liikkeitä ja nopeatempoisempaa koreografiaa. Tälle tunnille toivotaan vähintään jo parin kauden kokemusta female dancehallista.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisia stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

XQLUSIV DANCEHALL
Tunnilla keskitytään jamaikalaisen Xqlusiv -tanssiryhmän liikkeisiin ryhmän perustajan Popsin johdolla. Tunneilla tehdään monipuolisesti erilaisia liikkeitä aina pehmeästä flowsta hardcore gangstatyyliin. Useita kilpailuja ja palkintoja voittanut Xqlusiv -ryhmä on erityisen tunnettu autenttisesta flowstaan ja energiastaan ja nämä elementit korostuvat myös tällä tunnilla. Tunti auttaa oppilaita autenttisessa liikekielessä, kehonhallinnassa, tekniikassa ja laajemmin liikkeiden oppimisessa. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografiaa

HIP HOP (AVOIN TASO)

Hip Hop on katutanssilaji, joka on vahvasti sidoksissa sen tyylin musiikkiin ja kulttuuriin. Tunneilla harjoiteltavat koreografiat yhdistelevät erilaisia Hip Hopille ominaisia perusliikkeitä ”foundation’’ sekä esimerkiksi erilaisia vartalon isolaatioita sekä käsi- ja jalkakoordinaatioita. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, erilaisista tekniikka- ja freestyleharjoituksista ja koreografioiden tekemisestä. Hip Hop -tunnille on jokainen tervetullut juuri omana itsenään ja tunnin taso muokkautuu ryhmän tason mukaan.

HEELS & FLOORWORK

Heels & Floorwork -tunnilla harjoitellaan liikkumista koroilla, itsevarmuutta sekä koreografiaa. Vapauta oma sisäinen kuningattaresi ja valmistaudu rokkaamaan seksikkäitä koreografioita takuuvarmalla asenteella! Varustaudu kengillä, jotka soveltuvat tanssiin (ei jälkiä lattiaan), sekä vaatteilla, joissa sinun on helppo liikkua. Otamme tunnilla paljon lattiakontakteja sekä harjoittelemme akrobatian alkeita. Voit osallistua tunnille myös ilman korkoja, mutta polvisuojat kannattaa varata mukaan. Tunnin taso on avoin.

SHUFFLE

Shuffle on vauhdikas tanssityyli, joka on syntynyt eri katutanssien pohjalta kehittyneistä rave- ja klubitansseista. Lajille ominaisinta on sujuva sekä nopeahko jalkatyöskentely sekä erilaiset askelikot, joita voi varioida moneen eri tapaan. Nopeiden jalkaliikkeiden lisäksi shuflleen kuuluvat rytmikkäät käsiliikkeet.

TWERK

Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne.  Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Viban tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssillaji. Tunneilla ei sotketa akrobatiaa tai esimerkiksi reggaetonia tai dancehall-tanssiliikkeitä twerkkiin. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Twerk-tunnit soveltuvat yli 16-vuotiaille.

TWERK TEKNIIKKA
Tekniikka on twerkin ydin! Twerk Tekniikka -tunnilla perehdytään syvemmin twerk-tekniikkaan ja opetellaan erottamaan eri tekniikoita toisistaan. Tällä tunnilla pääset perehtymään lantion liikekieleen ja sen kykyyn tuottaa aksentteja, sheikkauksia ja väristelyitä. Opit löytämään oikeat lihakset ja hallinnan kehostasi. Tällä tunnilla jokainen oppilas löytää twerkin liikekielen omaan kehoonsa. Tunnilla opetellaan pikkuhiljaa astumaan myös oman mukavuusalueen yli ja kokeillaan hieman helppoja freestyleharjoituksia tekniikoita hyödyntäen. Tekniikkatunti sopii kaikentasoisille twerkkaajille, niin aloittelijoille kun kokeneemmille twerkkaajille. Jos haluat saavuttaa parhaan mahdollisen kehityksen, suosittelemme osallistumaan sekä Twerk Tekniikka että Twerk Koreografia -tunneille.

TWERK KOREOGRAFIA
Twerk Koreografia -tunnilla keskitytään twerk-koreografioiden tekemiseen ja koreografiseen esiintymiseen. Tunnin taso on avoin, mutta kurssille osallistuvilta toivotaan jo hieman kokemusta twerkistä tai maanantain tekniikkatunnille osallistumista tämän kurssin lisäksi. Nämä kaksi twerk-tuntia tukevat toisiaan.

 

WAISTLINE

Waistline-tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee selkeimmin jamaikalaisesta dancehallista ja reggaetonista, mutta myös muista lajeista kuten heels, commercial ja salsa. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.

Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvarit on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!