TUNTIKUVAUKSET

 

AFROBEATS

Afrobeats on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeats-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta Azontosta. Afrobeats on hauska biletanssilaji, joka on tunnettu humoristisuudestaan ja hyvästä meiningistä! Lajin suosiosta kertoo se, että Helsingin Afrobeats-bileet ovat täynnä bilekansaa viikonlopusta toiseen. Afrobeats-tunnilla käydään läpi kuumimpia Afrolajien-liikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen. Osa koreografioista saatetaan tanssia koroilla, mutta tästä kerrotaan erikseen. Korot eivät ole pakolliset. Tunti soveltuu niin alkeis- kuin jatkotason tanssijoille.

 

COMMERCIAL LATIN (UUTUUS!)

Commercial Latin on fuusiotanssityyli, jossa tanssitaan suosituimpiin lattari- ja lattarivaikutteisiin hittibiiseihin. Tunnin koreografioissa sekoitetaan eri lattaritanssityylejä. Vaikutteina koreografioihin toimivat artistien musiikkivideot ja artistien taustatanssijat. Tunnilla opetellaankin eläytymistä, esiintymistä sekä tanssin ilmaisua. Koreografian lomassa opetellaan myös tanssitekniikkaa, jotta oppilaalla on mahdollisuus kehittyä vielä nopeammin tanssijana. Opettajana Karoliina pyrkii luomaan kaikille mahdollisimman hyvän ja itsevarman fiiliksen, jotta oma sisäinen lattaritähti heräisi eloon!

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopesti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

PERUSTEET – KESKITASO
Tällä tunnilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Dancehall Steps -tunti ja Dancehall Old & Middle School tunti tukevat hyvin tätä tuntia.

JATKOTASO
Tällä tunnilla suositellaan useamman kauden kokemusta dancehall-tanssista tai muusta katutanssilajista. Koreografiat ovat vaativimpia kuin perusteet-keskitaso tunnilla: niissä leikitellään enemmän rytmeillä, sanoilla jne. Dancehall-jatkotunnin vaatimus on, että dancehall-rytmiikka on jo hallussa. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia.

DANCEHALL FLOW
Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä stepsejä käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Kun dancehallia ja sen liikkeitä pilkkoo liian pieniksi osiksi, tanssista katoaa jotakin olennaista. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Dancehall New School -tunnilla käydään läpi eri tanssiryhmien uusia stepsejä, joihin pohjautuen tehdään koreografiaa. Japsin tunnilla pääset autenttisen jamaikalaisen opettajan oppiin, joka on ehdottomasti paras tapa oppia dancehallia. Opettajana Japs on hauska ja kannustava. Hänen tunneillaan on aina parhaat vibat! Lämpimästi tervetuloa myös miehet!

FEMALE DANCEHALL 
Tällä tunnilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa. Suuren suosionsa vuoksi tunti on kevätkauden lukujärjestyksessä kahtena päivänä. Huom! Maanantain ja tiistain tunnin sisältö on sama ja tunneilla tehdään samaa koreografiaa.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisiä stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

 

REGGAETON

Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tällä tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta. Kevätkauden tunti on täynnä.

 

TWERK

Twerk on viime vuosina saanut Suomessa suuren suosion, eikä ihme!
Twerk on voimaannuttavaa, hauskaa ja hikistä. Laji perustuu lantion ja alavartalon haliintaan, ja tässä kehittyy yleensä nopeasti. Twerkille on tyypillistä erilaiset väristykset ja pakaroiden sheikkaukset. Twerk-tunneilla opetellaan twerkin tekniikkaa ja tehdään twerk-koreografioita. Twerkkaus eli “twerk” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Keskiviikon twerk-tunti soveltuu yli 18-vuotiaille ja perjantain tunti yli 16-vuotiaille.

 

URBAN DANCE

Urban Dance -tunnilla yhdistetään eri lajeja kuten afrotanssit, twerk ja commercial. Tunnilla keskitytään koreografioiden tekoon uusimpien trendien mukaan. Musiikki vaihtelee popista ja afrobeatsista latino- ja karibialaisrytmeihin. Tunnilla tehdään monipuolisesti liikkeitä eri lajeista. Tunnilla on avoin taso, myös aloittelijat ovat tervetulleita.

 

VOGUE

Voguing syntyi New Yorkin Harlemin mustien ja latinoiden lgbtq-yhteisössä 1970-80-lukujen taitteesta. Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama voguing on ottanut paljon vaikutteita myös muotimaailmasta. Voguing on freestyle-laji ja vogue ballit olivat (ja ovat tänäkin päivänä) paikkoja, joissa sai ilmaista itseään täysin vapaasti ja juhlistaa itseään ja omaa identiteettiään. 

Voguing-tyylejä ja kategorioita on useita, esim. old way, new way ja femme, ja jokaisella tyylillä on omat tekniikkansa. Tyylejä yhdistää itsevarmuus, erilaiset poseeraukset sekä monipuoliset käsitekniikat. Tunnilla keskitytään pääsääntöisesti vogue femmeen, tehdään freestyleä sekä koreografiaa ja tekniikkaa. Tunti on avoin kaikentasoisille. Kauden alussa aloitetaan perusteista, jonka jälkeen lähdetään tekemään yhdessä haastavampia juttuja. 

Voguingin historiasta on tehty erilaisia dokumentteja, sekä elokuvia, joita kannattaa ehdottomasti katsoa etenkin jos on enemmän kiinnostunut lajista. Näitä ovat mm. Paris is Burning, KiKi Movie, sekä TV-sarja POSE! 
Voguing tunteja ei suositella alle 15-vuotiaille. Asiasta voi kuitenkin keskustella tanssikoulun sekä tuntiopettajan kanssa.

 

4 KERRAN KURSSIT

TANSSIAKROBATIA

VIBAn akrobatiakurssilla opetellaan dancehall queen stylestä tuttuja akrobatisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikille annetaan omantasoisia harjoituksia. Tunneille suositellaan ottamaan mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisonta-harjoituksiin.

Tanssiakrobatia kurssin opettaa Nina Kaitanen, joka on tanssinut Dancehallia 6-7 vuotta. Hän tanssii Queens of Everything-tanssiryhmässä. Ninan vahvuus tanssijana on lantionkäyttö ja akrobatia. Nuoruudessaan Nina harrasti mm. uimahyppyjä, josta akrobatiataidot ovat peräisin. Hän on erityisen tunnettu käsillä- ja päälläseisonta taidoistaan. Nina osallistui vuonna 2016 Queen kisoihin ja sijoittui toiseksi.
 

BOOTY

Bootykurssilla keskitytään lantion käytön tekniikoihin ja tanssitaan
helppo rutiini. Tanssitekniikat ja musiikit ammentavat jamaikalaisesta
dancehallista ja twerkistä, joita yhdistää voimakas asenne ja energia,
lantion iskut ja pakaroiden käyttö. Mukaan suositellaan otettavaksi
polvisuojat ja löysät tai joustavat housut. Kurssin taso on avoin, joka tarkoittaa, että tekniikoita on helpoista vaikeisiin ja
kurssi toimii sekä aloittelijoille, että kokeneille tekniikka- ja
kertauskurssina.

Bootykurssin opettaa Petra, joka tanssii Queens Of Everything
tanssiryhmässä. Ryhmässä esiintymisten ja kilpailujen lisäksi Petra opettaa Booty!- ja
mimmityylin dancehalltunteja. Hän on harjoittanut dancehallia
viimeiset yhdeksän vuotta lajin parhaiden tanssijoiden opissa sekä
Suomessa että Jamaikalla. “Opettajana haluan olla paikalla antamassa
avaimet omaan tekemiseen oppilaille.”

TUNTIKUVAUKSET

 

AFROBEATS

Afrobeats on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeats-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta Azontosta. Afrobeats on hauska biletanssilaji, joka on tunnettu humoristisuudestaan ja hyvästä meiningistä! Lajin suosiosta kertoo se, että Helsingin Afrobeats-bileet ovat täynnä bilekansaa viikonlopusta toiseen. Afrobeats-tunnilla käydään läpi kuumimpia Afrolajien-liikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen. Osa koreografioista saatetaan tanssia koroilla, mutta tästä kerrotaan erikseen. Korot eivät ole pakolliset. Tunti soveltuu niin alkeis- kuin jatkotason tanssijoille.

 

COMMERCIAL LATIN (UUTUUS!)

Commercial Latin on fuusiotanssityyli, jossa tanssitaan suosituimpiin lattari- ja lattarivaikutteisiin hittibiiseihin. Tunnin koreografioissa sekoitetaan eri lattaritanssityylejä. Vaikutteina koreografioihin toimivat artistien musiikkivideot ja artistien taustatanssijat. Tunnilla opetellaankin eläytymistä, esiintymistä sekä tanssin ilmaisua. Koreografian lomassa opetellaan myös tanssitekniikkaa, jotta oppilaalla on mahdollisuus kehittyä vielä nopeammin tanssijana. Opettajana Karoliina pyrkii luomaan kaikille mahdollisimman hyvän ja itsevarman fiiliksen, jotta oma sisäinen lattaritähti heräisi eloon!

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopesti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

PERUSTEET – KESKITASO
Tällä tunnilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Dancehall Steps -tunti ja Dancehall Old & Middle School tunti tukevat hyvin tätä tuntia.

JATKOTASO
Tällä tunnilla suositellaan useamman kauden kokemusta dancehall-tanssista tai muusta katutanssilajista. Koreografiat ovat vaativimpia kuin perusteet-keskitaso tunnilla: niissä leikitellään enemmän rytmeillä, sanoilla jne. Dancehall-jatkotunnin vaatimus on, että dancehall-rytmiikka on jo hallussa. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia.

DANCEHALL FLOW
Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä stepsejä käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Kun dancehallia ja sen liikkeitä pilkkoo liian pieniksi osiksi, tanssista katoaa jotakin olennaista. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 
DANCEHALL NEW SCHOOL
Dancehall New School -tunnilla käydään läpi eri tanssiryhmien uusia stepsejä, joihin pohjautuen tehdään koreografiaa. Japsin tunnilla pääset autenttisen jamaikalaisen opettajan oppiin, joka on ehdottomasti paras tapa oppia dancehallia. Opettajana Japs on hauska ja kannustava. Hänen tunneillaan on aina parhaat vibat! Lämpimästi tervetuloa myös miehet!
 
FEMALE DANCEHALL
Tällä tunnilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa. Suuren suosionsa vuoksi tunti on kevätkauden lukujärjestyksessä kahtena päivänä. Huom! Maanantain ja tiistain tunnin sisältö on sama ja tunneilla tehdään samaa koreografiaa.
 

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisiä stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

REGGAETON

Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tällä tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta. Kevätkauden tunti on täynnä.

 

TWERK

Twerk on viime vuosina saanut Suomessa suuren suosion, eikä ihme!
Twerk on voimaannuttavaa, hauskaa ja hikistä. Laji perustuu lantion ja alavartalon haliintaan, ja tässä kehittyy yleensä nopeasti. Twerkille on tyypillistä erilaiset väristykset ja pakaroiden sheikkaukset. Twerk-tunneilla opetellaan twerkin tekniikkaa ja tehdään twerk-koreografioita. Twerkkaus eli “twerk” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Keskiviikon twerk-tunti soveltuu yli 18-vuotiaille ja perjantain tunti yli 16-vuotiaille.

URBAN DANCE

Urban Dance -tunnilla yhdistetään eri lajeja kuten afrotanssit, twerk ja commercial. Tunnilla keskitytään koreografioiden tekoon uusimpien trendien mukaan. Musiikki vaihtelee popista ja afrobeatsista latino- ja karibialaisrytmeihin. Tunnilla tehdään monipuolisesti liikkeitä eri lajeista. Tunnilla on avoin taso, myös aloittelijat ovat tervetulleita.

 

VOGUE

Voguing syntyi New Yorkin Harlemin mustien ja latinoiden lgbtq-yhteisössä 1970-80-lukujen taitteesta. Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama voguing on ottanut paljon vaikutteita myös muotimaailmasta. Voguing on freestyle-laji ja vogue ballit olivat (ja ovat tänäkin päivänä) paikkoja, joissa sai ilmaista itseään täysin vapaasti ja juhlistaa itseään ja omaa identiteettiään. 

Voguing-tyylejä ja kategorioita on useita, esim. old way, new way ja femme, ja jokaisella tyylillä on omat tekniikkansa. Tyylejä yhdistää itsevarmuus, erilaiset poseeraukset sekä monipuoliset käsitekniikat. Tunnilla keskitytään pääsääntöisesti vogue femmeen, tehdään freestyleä sekä koreografiaa ja tekniikkaa. Tunti on avoin kaikentasoisille. Kauden alussa aloitetaan perusteista, jonka jälkeen lähdetään tekemään yhdessä haastavampia juttuja. 

Voguingin historiasta on tehty erilaisia dokumentteja, sekä elokuvia, joita kannattaa ehdottomasti katsoa etenkin jos on enemmän kiinnostunut lajista. Näitä ovat mm. Paris is Burning, KiKi Movie, sekä TV-sarja POSE! 
Voguing tunteja ei suositella alle 15-vuotiaille. Asiasta voi kuitenkin keskustella tanssikoulun sekä tuntiopettajan kanssa.

 

4 KERRAN KURSSIT

TANSSIAKROBATIA

VIBAn akrobatiakurssilla opetellaan dancehall queen stylestä tuttuja akrobatisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikille annetaan omantasoisia harjoituksia. Tunneille suositellaan ottamaan mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisonta-harjoituksiin.

Tanssiakrobatia kurssin opettaa Nina Kaitanen, joka on tanssinut Dancehallia 6-7 vuotta. Hän tanssii Queens of Everything-tanssiryhmässä. Ninan vahvuus tanssijana on lantionkäyttö ja akrobatia. Nuoruudessaan Nina harrasti mm. uimahyppyjä, josta akrobatiataidot ovat peräisin. Hän on erityisen tunnettu käsillä- ja päälläseisonta taidoistaan. Nina osallistui vuonna 2016 Queen kisoihin ja sijoittui toiseksi.
 

BOOTY

Bootykurssilla keskitytään lantion käytön tekniikoihin ja tanssitaan
helppo rutiini. Tanssitekniikat ja musiikit ammentavat jamaikalaisesta
dancehallista ja twerkistä, joita yhdistää voimakas asenne ja energia,
lantion iskut ja pakaroiden käyttö. Mukaan suositellaan otettavaksi
polvisuojat ja löysät tai joustavat housut. Kurssin taso on avoin, joka tarkoittaa, että tekniikoita on helpoista vaikeisiin ja
kurssi toimii sekä aloittelijoille, että kokeneille tekniikka- ja
kertauskurssina.

Bootykurssin opettaa Petra, joka tanssii Queens Of Everything
tanssiryhmässä. Ryhmässä esiintymisten ja kilpailujen lisäksi Petra opettaa Booty!- ja
mimmityylin dancehalltunteja. Hän on harjoittanut dancehallia
viimeiset yhdeksän vuotta lajin parhaiden tanssijoiden opissa sekä
Suomessa että Jamaikalla. “Opettajana haluan olla paikalla antamassa
avaimet omaan tekemiseen oppilaille.”