TUNTIKUVAUKSET

 

AFROBEATS

Afrobeats on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli.
Afrobeats-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta. Afrobeats on hauska biletanssilaji, joka on tunnettu humoristisuudestaan ja hyvästä meiningistä! Lajin suosiosta kertoo se, että Helsingin Afrobeats-bileet ovat täynnä bilekansaa viikonlopusta toiseen. Afrobeats tunnilla käydään läpi kuumimpia afrobeats-liikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

BREAKDANCE

Löydä oma katutanssityylisi break-tunnilla!
Breakdance syntyi New Yorkin Bronxissa 1970-luvulta. Breakingiin kuuluvat salsasta ja Hustle-discotanssista vaikutteita saanut, pystyasennossa tehtävä Toprocking ja lattiasolla tehtävät footwork -perusteet ja freezet. Akrobaattiset temput eivät ole alkuun lajissa olennaisia ja siksi Original Breakdance sopii kaikenikäisille. Tunnilla opetellaan perusaskeleita ja haetaan omaa tyyliä ja persoonaa, mikä on katutansseissa tärkeää. Musiikkina soi mm. sielukas funk, discofunk, soul ja old school rap.

 

COMMERCIAL

Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Tunti soveltuu niin alkeis- kuin jatkotason tanssijoille. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä liikkeestä räväkkään asenteeseen. Osa koreografioista saatetaan tanssia koroilla, mutta tästä infotaan oppilaita aina erikseen. Korot eivät ole pakolliset. Tunti soveltuu niin alkeis- kuin jatkotason tanssijoille. Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa!

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopesti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

PERUSTEET – KESKITASO
Tällä tunnilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi new school stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kauden kuluessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti sopii jo dancehallia harrastaneille, tai muuta katutanssia harrastaneille. Mikäli olet alkeistason-oppilas ja haluat tälle kurssille mukaan, suosittelemme ottamaan toisen tätä tukevan viikkotunnin. Esimerkiksi Steps-tunti ja Dancehall Old & Middle School tunti tukevat hyvin tätä tuntia.

JATKOTASO
Tällä tunnilla suositellaan olevan jo useamman kauden kokemus dancehall-tanssista tai muusta katutanssilajista. Koreografiat ovat vaativimpia kun perusteet-keskitaso tunnilla: niissä leikitellään enemmän rytmeillä, sanoilla jne. Dancehall jatkotunnin vaatimus on, että dancehall rytmiikka on jo hallussa, eli saat musiikista itse kiinni. Tunnilla käydään läpi new school stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kauden kuluessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia.

FREESTYLE, UUTUUS!
Tällä tunnilla keskitytään freestyle-dancehalliin. Tunnilla pitäisi olla jo jonkun verran omaa “muuvipankkia”, jotta freestylaaminen onnistuu luontevammin. Tunti on sinulle sopiva, jos jo ymmärrät vanhojen ja uusien liikkeiden eron, sekä tunnistat edes vähän musiikista, minkälainen tanssi sopii mihinkin kappaleeseen. 
Dancehall Freestylessä opettaja antaa harjoituksia ja ohjeita vapaaseen tyyliin. Dancehall-biisejä käydään tarkasti läpi, esim. sanastoon ja rytmiin tutustuen. Tällä tunnilla tuleekin myös Jamaikan puhekieli patwa tutummaksi. Opit kuulemaan biisistä, minkä tyyppistä tanssia siihen sopii tehdä. Opit käyttämään liikepankkisi stepsejä monella eri tavalla, esim. aggressiiviseen tai iloiseen kappaleeseen. Alkukaudesta aloitetaan helpoilla harjoituksilla, josta kauden kuluessa edetään vaativampiin harjoituksiin. Kauden lopussa freestylataan 1vs1 ja tämä valmentaa osallistumaan ihan oikeisiin dancehall-battleihin.  
Tunnilla ei tehdä koreografiaa, vaan koko tunti on varattu freestyle-harjoituksille.
 
DANCEHALL FLOW
Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä stepsejä käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Kun dancehallia ja sen liikkeitä pilkkoo liian pieniksi osiksi, tanssista katoaa jotakin olennaista. Siksi vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla on loistava yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Dancehall Steps -tunnilla puolet kaudesta opettaa Japs ja toisen puoliskon Belle. Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Koreografiaa ei tehdä. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen. 

DANCEHALL NEW SCHOOL (Japs), UUTUUS!
Dancehall New School tunnilla käydään läpi eri tanssiryhmien uusia stepsejä, joihin pohjautuen tehdään koreografiaa. Japsin tunnilla pääset autenttisen jamaikalaisen opettajan oppiin, joka on ehdottomasti paras tapa oppia dancehallia. Opettajana Japs on hauska ja kannustava. Hänen tunneillaan on aina parhaat vibat! Lämpimästi tervetuloa myös miehet!

 

KIDS, UUTUUS!

Paljon toivottu lasten tunti on täällä! Tunti sopii ala-asteikäisille lapsille (7-12v). Lasten tunnilla tutustumme eri katutanssilajeihin ja voimistamme kehoa. Tunti alkaa lämmittelyllä, jossa harjoitellaan samalla koko vartalon käyttöä ja liikuttamista. Teemme paljon lattianpoikki-harjoituksia, jotka kehittävät lapsen voimaa ja kehon hahmottamista. Teemme myös pariharjoituksia, jotka lisäävät lapsen sosiaalisia kykyjä. Lisäksi tanssimme helppoja koreografioita. Lasten tunneilla meillä on aina hauskaa ja kannustamme aina toisiamme. Opettajalla Veeralla (Belle) on noin 10-vuoden kokemus lasten parissa tehtävästä työstä sekä sosionomina että tanssijana. 

 

REGGAETON

Tempaudu kuumiin reggaeton-rytmeihin!
Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta. Polvisuojat ovat suositeltavat..

 

STREET

Kehitä omaa grooveasi street-tunnilla!
Street-tunnilla yhdistellään eri katulajien tekniikkaa, mutta pääpaino pysyy hiphopissa. Tunneilla keskitytään harjoittelemaan grooveja, isolaatioita, jalkatyöskentelyä, tasojen käyttämistä sekä kehonosien erottelua. Street-unneilla harjoitellaan myös koreografioita opittuja tekniikoita hyödyntäen.

 

TWERK

Twerk on viime vuosina saanut Suomessa suuren suosion, eikä ihme!
Twerk on voimaannuttavaa, hauskaa ja hikistä. Laji perustuu lantion ja alavartalon haliintaan, ja tässä kehittyy yleensä nopeasti. Twerkille on tyypillistä erilaiset väristykset ja pakaroiden sheikkaukset. Twerk-tunneilla opetellaan twerkin tekniikkaa ja tehdään twerk-koreografioita. Twerkkaus eli “twerk” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Keskiviikon twerk-tunti soveltuu yli 18-vuotiaille ja perjantain tunti yli 16-vuotiaille.

VOGUE

Ilmaise itseäsi Madonnan tyyliin!
Voguing syntyi New Yorkin Harlemin mustien ja latinoiden lgbtq-yhteisössä 1970-80-lukujen taitteesta. Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama voguing on ottanut paljon vaikutteita myös muotimaailmasta. Voguing on freestyle-laji ja vogue ballit olivat (ja ovat tänäkin päivänä) paikkoja, joissa sai ilmaista itseään täysin vapaasti ja juhlistaa itseään ja omaa identiteettiään. 
Voguing-tyylejä ja kategorioita on useita, esim. old way, new way ja femme, ja jokaisella tyylillä on omat tekniikkansa. Tyylejä yhdistää itsevarmuus, erilaiset poseeraukset sekä monipuoliset käsitekniikat. Tunnilla keskitytään pääsääntöisesti vogue femmeen, tehdään freestyleä sekä koreografiaa ja tekniikkaa. Tunti on avoin kaikentasoisille. Kauden alussa aloitetaan perusteista, jonka jälkeen lähdetään tekemään yhdessä haastavampia juttuja. 
Voguingin historiasta on tehty erilaisia dokumentteja, sekä elokuvia, joita kannattaa ehdottomasti katsoa etenkin jos on enemmän kiinnostunut lajista. Näitä ovat mm. Paris is Burning, KiKi Movie, sekä uusin TV-sarja POSE! 
Voguing tunteja ei suositella alle 15-vuotiaille. Asiasta voi kuitenkin keskustella tanssikoulun sekä tuntiopettajan kanssa.

 

4 KERRAN KURSSIT

COMMERCIAL STREET
Eerika on ammattitanssija ja koreografi Helsingistä, joka on vuosia opettanut street- ja commercial-tanssia. Hän on kouluttanut itseään Suomen huippujen kanssa ja käynyt useasti New Yorkissa opiskelemassa tanssia.
Eerika on esiintynyt jo muutaman vuoden eri artistien taustalla ja toimii tällä hetkellä JVGn taustatanssijana sekä koreografina.
Eerikan tunneilla keskitytään esiintymiseen ja tanssitaan isolla tunteella. Hän toivoo oppilaitaan avointa mieltä ja lupaa, että tunneilla on aina hyvä meininki. Tunnilla yhdistetään vaikutteita hip hopista ja street jazzista sekä pääset harjoittelemaan miten esiinnytään isoilla lavoilla / artistien taustalla.

CONTEMPORARY FUSION
Tildalle tanssi on ollut suuri intohimo jo pienestä pitäen ja tällä hetkellä hän opiskelee musiikkiteatteria Englannissa unelmakoulussaan London Studio Centressä. Suomessa ollessaan hän on esiintynyt monella musiikkivideolla, tanssinut artistien taustalla (Sanni, Vesala, Ellinoora, Anna Palmu..) sekä esiintynyt tapahtumissa. Tilda on myös suorittanut nykytanssin erikoiskoulutuksen vuonna 2016. Tanssijana sekä opettajana Tilda on monipuolinen sekä tarkka pienistä yksityiskohdista ja tämä näkyy hänen koreografioissaan. Hänen tunneillaan eläytyminen ja kyky heittäytyä ovat yksi tärkeimmistä elementeistä ja se että jokainen tuntee olosta tervetulleeksi!
Contemporary fusion on nimensä mukaan nykytanssia mihin on yhdistetty monipuolisesti muita tanssilajeja (Urban styles, experimental, commercial, jazz). Pohjana tunneilla kumminkin käytetään nykytanssin tekniikkaa ja syvennytään omiin tuntemuksiin mitä tanssiminen herättää. Tilda kuvailee tanssitunteja myös hieman terapeuttisina ja toivoo että jokaisella on hyvä sekä tyyni olo tunnin jälkeen.
Contemporary fusion tunneilla voit olla niin kuin haluat: tennarit, sukat tai paljaat jalat! Tunneilla tehdään hieman lattia tekniikkaa, joten voit ottaa mukaan polvisuojat.

HEELS
Heels tunnilla tanssitaan ja liikutaan nimensä mukaisesti koroilla. Tunnilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia sekä voimakkaan naisellista koreografiaa commercial tyyliin. Musiikkina tunnilla soivat mm. kuumimmat rnb hitit. Aikaisempaa kokemusta lajista et tarvitse. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Huom! Käytäthän ystävällisesti tunnilla korkoja, jotka eivät jätä jälkiä lattiaan.

TANSSIAKROBATIA
Nina Kaitanen on tanssinut Dancehallia 6-7 vuotta ja on ollut Queens of Everything- tanssiryhmän jäsen parin vuoden ajan.
Ninan vahvuus on lantionkäyttö ja akrobatia. Nuoruudessaan Nina harrasti mm. uimahyppyjä, josta akrobatiataidot ovat peräisin. Erityisesti tunnettu käsillä- ja päälläseisonta taidoistaan. Nina osallistui vuonna 2016 Queen kisoihin ja sijoittui toiseksi. 
VIBAn akrobatiakurssilla opetellaan dancehall queen stylestä tuttuja akrobatisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikille annetaan oman tasoisia harjoituksia. Tunneille suositellaan ottamaan mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisonta-harjoituksiin.​

TUNTIKUVAUKSET

 

AFROBEATS

Afrobeats on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli.
Afrobeats-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta. Afrobeats on hauska biletanssilaji, joka on tunnettu humoristisuudestaan ja hyvästä meiningistä! Lajin suosiosta kertoo se, että Helsingin Afrobeats-bileet ovat täynnä bilekansaa viikonlopusta toiseen. Afrobeats tunnilla käydään läpi kuumimpia afrobeats-liikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

BREAKDANCE

Löydä oma katutanssityylisi break-tunnilla!
Breakdance syntyi New Yorkin Bronxissa 1970-luvulta. Breakingiin kuuluvat salsasta ja Hustle-discotanssista vaikutteita saanut, pystyasennossa tehtävä Toprocking ja lattiasolla tehtävät footwork -perusteet ja freezet. Akrobaattiset temput eivät ole alkuun lajissa olennaisia ja siksi Original Breakdance sopii kaikenikäisille. Tunnilla opetellaan perusaskeleita ja haetaan omaa tyyliä ja persoonaa, mikä on katutansseissa tärkeää. Musiikkina soi mm. sielukas funk, discofunk, soul ja old school rap.

 

COMMERCIAL

Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Tunti soveltuu niin alkeis- kuin jatkotason tanssijoille. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä liikkeestä räväkkään asenteeseen. Osa koreografioista saatetaan tanssia koroilla, mutta tästä infotaan oppilaita aina erikseen. Korot eivät ole pakolliset. Tunti soveltuu niin alkeis- kuin jatkotason tanssijoille. Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa!

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopesti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

PERUSTEET – KESKITASO
Tällä tunnilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi new school stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kauden kuluessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti sopii jo dancehallia harrastaneille, tai muuta katutanssia harrastaneille. Mikäli olet alkeistason-oppilas ja haluat tälle kurssille mukaan, suosittelemme ottamaan toisen tätä tukevan viikkotunnin. Esimerkiksi Steps-tunti ja Dancehall Old & Middle School tunti tukevat hyvin tätä tuntia.

JATKOTASO
Tällä tunnilla suositellaan olevan jo useamman kauden kokemus dancehall-tanssista tai muusta katutanssilajista. Koreografiat ovat vaativimpia kun perusteet-keskitaso tunnilla: niissä leikitellään enemmän rytmeillä, sanoilla jne. Dancehall jatkotunnin vaatimus on, että dancehall rytmiikka on jo hallussa, eli saat musiikista itse kiinni. Tunnilla käydään läpi new school stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kauden kuluessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia.

FREESTYLE, UUTUUS!
Tällä tunnilla keskitytään freestyle-dancehalliin. Tunnilla pitäisi olla jo jonkun verran omaa “muuvipankkia”, jotta freestylaaminen onnistuu luontevammin. Tunti on sinulle sopiva, jos jo ymmärrät vanhojen ja uusien liikkeiden eron, sekä tunnistat edes vähän musiikista, minkälainen tanssi sopii mihinkin kappaleeseen. 
Dancehall Freestylessä opettaja antaa harjoituksia ja ohjeita vapaaseen tyyliin. Dancehall-biisejä käydään tarkasti läpi, esim. sanastoon ja rytmiin tutustuen. Tällä tunnilla tuleekin myös Jamaikan puhekieli patwa tutummaksi. Opit kuulemaan biisistä, minkä tyyppistä tanssia siihen sopii tehdä. Opit käyttämään liikepankkisi stepsejä monella eri tavalla, esim. aggressiiviseen tai iloiseen kappaleeseen. Alkukaudesta aloitetaan helpoilla harjoituksilla, josta kauden kuluessa edetään vaativampiin harjoituksiin. Kauden lopussa freestylataan 1vs1 ja tämä valmentaa osallistumaan ihan oikeisiin dancehall-battleihin.  
Tunnilla ei tehdä koreografiaa, vaan koko tunti on varattu freestyle-harjoituksille.

DANCEHALL FLOW
Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä stepsejä käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Kun dancehallia ja sen liikkeitä pilkkoo liian pieniksi osiksi, tanssista katoaa jotakin olennaista. Siksi vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla on loistava yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Dancehall Steps -tunnilla puolet kaudesta opettaa Japs ja toisen puoliskon Belle. Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Koreografiaa ei tehdä. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen. 
 
DANCEHALL NEW SCHOOL (Japs), UUTUUS!
Dancehall New School tunnilla käydään läpi eri tanssiryhmien uusia stepsejä, joihin pohjautuen tehdään koreografiaa. Japsin tunnilla pääset autenttisen jamaikalaisen opettajan oppiin, joka on ehdottomasti paras tapa oppia dancehallia. Opettajana Japs on hauska ja kannustava. Hänen tunneillaan on aina parhaat vibat! Lämpimästi tervetuloa myös miehet!
 

KIDS, UUTUUS!

Paljon toivottu lasten tunti on täällä! Tunti sopii ala-asteikäisille lapsille (7-12v). Lasten tunnilla tutustumme eri katutanssilajeihin ja voimistamme kehoa. Tunti alkaa lämmittelyllä, jossa harjoitellaan samalla koko vartalon käyttöä ja liikuttamista. Teemme paljon lattianpoikki-harjoituksia, jotka kehittävät lapsen voimaa ja kehon hahmottamista. Teemme myös pariharjoituksia, jotka lisäävät lapsen sosiaalisia kykyjä. Lisäksi tanssimme helppoja koreografioita. Lasten tunneilla meillä on aina hauskaa ja kannustamme aina toisiamme. Opettajalla Veeralla (Belle) on noin 10-vuoden kokemus lasten parissa tehtävästä työstä sekä sosionomina että tanssijana.

 

REGGAETON

Tempaudu kuumiin reggaeton-rytmeihin!
Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta. Polvisuojat ovat suositeltavat.

STREET

Kehitä omaa grooveasi street-tunnilla!
Street-tunnilla yhdistellään eri katulajien tekniikkaa, mutta pääpaino pysyy hiphopissa. Tunneilla keskitytään harjoittelemaan grooveja, isolaatioita, jalkatyöskentelyä, tasojen käyttämistä sekä kehonosien erottelua. Street-unneilla harjoitellaan myös koreografioita opittuja tekniikoita hyödyntäen.

TWERK

Twerk on viime vuosina saanut Suomessa suuren suosion, eikä ihme!
Twerk on voimaannuttavaa, hauskaa ja hikistä. Laji perustuu lantion ja alavartalon haliintaan, ja tässä kehittyy yleensä nopeasti. Twerkille on tyypillistä erilaiset väristykset ja pakaroiden sheikkaukset. Twerk-tunneilla opetellaan twerkin tekniikkaa ja tehdään twerk-koreografioita. Twerkkaus eli “twerk” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Keskiviikon twerk-tunti soveltuu yli 18-vuotiaille ja perjantain tunti yli 16-vuotiaille.

 

VOGUE

Ilmaise itseäsi Madonnan tyyliin!
Voguing syntyi New Yorkin Harlemin mustien ja latinoiden lgbtq-yhteisössä 1970-80-lukujen taitteesta. Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama voguing on ottanut paljon vaikutteita myös muotimaailmasta. Voguing on freestyle-laji ja vogue ballit olivat (ja ovat tänäkin päivänä) paikkoja, joissa sai ilmaista itseään täysin vapaasti ja juhlistaa itseään ja omaa identiteettiään. 
Voguing-tyylejä ja kategorioita on useita, esim. old way, new way ja femme, ja jokaisella tyylillä on omat tekniikkansa. Tyylejä yhdistää itsevarmuus, erilaiset poseeraukset sekä monipuoliset käsitekniikat. Tunnilla keskitytään pääsääntöisesti vogue femmeen, tehdään freestyleä sekä koreografiaa ja tekniikkaa. Tunti on avoin kaikentasoisille. Kauden alussa aloitetaan perusteista, jonka jälkeen lähdetään tekemään yhdessä haastavampia juttuja. 
Voguingin historiasta on tehty erilaisia dokumentteja, sekä elokuvia, joita kannattaa ehdottomasti katsoa etenkin jos on enemmän kiinnostunut lajista. Näitä ovat mm. Paris is Burning, KiKi Movie, sekä uusin TV-sarja POSE! 
Voguing tunteja ei suositella alle 15-vuotiaille. Asiasta voi kuitenkin keskustella tanssikoulun sekä tuntiopettajan kanssa.

 

4 KERRAN KURSSIT

COMMERCIAL STREET
Eerika on ammattitanssija ja koreografi Helsingistä, joka on vuosia opettanut street- ja commercial-tanssia. Hän on kouluttanut itseään Suomen huippujen kanssa ja käynyt useasti New Yorkissa opiskelemassa tanssia.
Eerika on esiintynyt jo muutaman vuoden eri artistien taustalla ja toimii tällä hetkellä JVGn taustatanssijana sekä koreografina.
Eerikan tunneilla keskitytään esiintymiseen ja tanssitaan isolla tunteella. Hän toivoo oppilaitaan avointa mieltä ja lupaa, että tunneilla on aina hyvä meininki. Tunnilla yhdistetään vaikutteita hip hopista ja street jazzista sekä pääset harjoittelemaan miten esiinnytään isoilla lavoilla / artistien taustalla.

CONTEMPORARY FUSION
Tildalle tanssi on ollut suuri intohimo jo pienestä pitäen ja tällä hetkellä hän opiskelee musiikkiteatteria Englannissa unelmakoulussaan London Studio Centressä. Suomessa ollessaan hän on esiintynyt monella musiikkivideolla, tanssinut artistien taustalla (Sanni, Vesala, Ellinoora, Anna Palmu..) sekä esiintynyt tapahtumissa. Tilda on myös suorittanut nykytanssin erikoiskoulutuksen vuonna 2016. Tanssijana sekä opettajana Tilda on monipuolinen sekä tarkka pienistä yksityiskohdista ja tämä näkyy hänen koreografioissaan. Hänen tunneillaan eläytyminen ja kyky heittäytyä ovat yksi tärkeimmistä elementeistä ja se että jokainen tuntee olosta tervetulleeksi!
Contemporary fusion on nimensä mukaan nykytanssia mihin on yhdistetty monipuolisesti muita tanssilajeja (Urban styles, experimental, commercial, jazz). Pohjana tunneilla kumminkin käytetään nykytanssin tekniikkaa ja syvennytään omiin tuntemuksiin mitä tanssiminen herättää. Tilda kuvailee tanssitunteja myös hieman terapeuttisina ja toivoo että jokaisella on hyvä sekä tyyni olo tunnin jälkeen.
Contemporary fusion tunneilla voit olla niin kuin haluat: tennarit, sukat tai paljaat jalat! Tunneilla tehdään hieman lattia tekniikkaa, joten voit ottaa mukaan polvisuojat.

HEELS
Heels tunnilla tanssitaan ja liikutaan nimensä mukaisesti koroilla. Tunnilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia sekä voimakkaan naisellista koreografiaa commercial tyyliin. Musiikkina tunnilla soivat mm. kuumimmat rnb hitit. Aikaisempaa kokemusta lajista et tarvitse. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Huom! Käytäthän ystävällisesti tunnilla korkoja, jotka eivät jätä jälkiä lattiaan.

TANSSIAKROBATIA
Nina Kaitanen on tanssinut Dancehallia 6-7 vuotta ja on ollut Queens of Everything- tanssiryhmän jäsen parin vuoden ajan.
Ninan vahvuus on lantionkäyttö ja akrobatia. Nuoruudessaan Nina harrasti mm. uimahyppyjä, josta akrobatiataidot ovat peräisin. Erityisesti tunnettu käsillä- ja päälläseisonta taidoistaan. Nina osallistui vuonna 2016 Queen kisoihin ja sijoittui toiseksi. 
VIBAn akrobatiakurssilla opetellaan dancehall queen stylestä tuttuja akrobatisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikille annetaan oman tasoisia harjoituksia. Tunneille suositellaan ottamaan mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisonta-harjoituksiin.​