TUNTIKUVAUKSET

 

VIIKKOTUNNIT

AFROBEAT

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta. 

Afrobeatissa musiikin kuuntelulla ja tunteella on tärkeä merkitys. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

DANCEHALL MAANANTAI
Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan esimerkiksi dancehall foudation- tai dancehall party flow -tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti. 

DANCEHALL FOUNDATION
Dancehall foundation on tunti kaikille, jotka haluavat kehittää dancehallin liikekielen hallintaa. Foundation on pohja koko dancehallille! Tuntia suositellaan lämpimästi kaikille niille, jotka ovat aloittelijoita dancehallissa, mutta myös niille, jotka tarvitsevat perustreeniä löytääksen dancehalliin kuuluvan ilmaisun, pohjan kuntoon tai hallintaa omaan dancehall-tyyliin. Dancehallin foundation (perusta/pohja) on erilainen kuin missään muussa tanssilajissa. Siksi se pitää masteroida ennen kuin voi loistaa dancehallin monimutkaisemmissa liikkeissä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia liikkeitä, vaan mennään “back to basics” eli tehdään helppoja liikkeitä, joissa vartalonkäyttö ja foundation ovat keskiössä. Liikkeitä tehdään eri aikakausilta. Foundation-tunnilla keskustellaan myös dancehallin kulttuurista ja historiasta, ja lisätään ymmärrystä dancehallista kokonaisena elämäntyylinä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia koreografioita.

DANCEHALL PARTY FLOW
Paljon toivottu Dancehall Party Flow -tunti on täällä! Tämä tunti on täynnä dancehall vibeseja! Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä moveja käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Party Flow -tunnilla tehdään joka tunnilla myös sosiaalisia tansseja, ns. party tansseja, joissa tanssitaan dancehallin hittibiiseihin kuuluvia liikkeitä eri aikakausilta. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Japsin suositulla New School -tunnilla keskitytään dancehall-koreografiaan. Tunnilla tehdään myös dancehall-liikkeitä, mutta pääpainotus on koreografiassa. Koreoissa pääset fiilistelemään täydellä tunteella! Koreografiat vaihtuvat useaan kertaan kauden aikana, ja jokaisella koreografialla on omanlaisensa teema ja tunne. Tunnille osallistuneilta toivotaan kokemusta dancehallista, eikä se sovellu alkeistason tanssijoille.

SMOOTH DANCEHALL
Tällä tunnilla pääset tekemään groovaavaa ja sulavaa dancehallia. Liikkeet sitotoutuvat yhteen pehmeästi ja opit liikuttamaan vartaloasi sulavammin. Autenttisen jamaikalaisen opettajan opissa löydät aidon dancehall flown ja fiiliksen. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografioita.

DANCEHALL ROUTINE
Dancehall Routine tunnilla tehdään pääosin lyhyitä rutiinin pätkiä, hyödyntäen dancehallin eri tyylejä ja aikakausia. Rutiini tarkoittaa liikkeiden yhdistämistä, jolloin samoja “liikepätkiä” voi tanssia eri kappaleisiin. Rutiinit ovat siis yksinkertaisempia kuin koreografiat. Tunnilla vahvistetaan musikaalisuutta ja liikkeiden sitomista yhteen. Tunti kehittää erityisesti tanssillisuutta dancehallissa. Rutiinit kuvataan tunnin lopussa.

FEMALE DANCEHALL 
Tällä tunnilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa. Suuren suosionsa vuoksi sama tunti on lukujärjestyksessä kahtena päivänä. Huom! Maanantain ja tiistain tunnin sisältö on sama ja tunneilla tehdään samaa koreografiaa.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisia stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

 

HEELS

Tällä tunnilla harjoitellaan liikkumista koroilla, itsevarmuutta sekä koreografiaa. Vapauta oma sisäinen kuningattaresi ja valmistaudu rokkaamaan seksikkäitä koreografioita takuuvarmalla asenteella! Varustaudu kengillä, jotka soveltuvat tanssiin (ei jälkiä lattiaan), sekä vaatteilla, joissa sinun on helppo liikkua. Voit osallistua tunnille myös ilman korkoja. Tunnin taso on avoin.

 

REGGAETON

Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tällä tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta.

 

TWERK

Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne.  Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Viban tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssillaji. Tunneilla ei sotketa akrobatiaa tai esimerkiksi reggaetonia tai dancehall-tanssiliikkeitä twerkkiin. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Twerk-tunnit soveltuvat yli 16-vuotiaille.

TWERK TEKNIIKKA
Tekniikka on twerkin ydin! Twerk Tekniikka -tunnilla perehdytään syvemmin twerk-tekniikkaan ja opetellaan erottamaan eri tekniikoita toisistaan. Tällä tunnilla pääset perehtymään lantion liikekieleen ja sen kykyyn tuottaa aksentteja, sheikkauksia ja väristelyitä. Opit löytämään oikeat lihakset ja hallinnan kehostasi. Tällä tunnilla jokainen oppilas löytää twerkin liikekielen omaan kehoonsa. Tunnilla opetellaan pikkuhiljaa astumaan myös oman mukavuusalueen yli ja kokeillaan hieman helppoja freestyleharjoituksia tekniikoita hyödyntäen. Tekniikkatunti sopii kaikentasoisille twerkkaajille, niin aloittelijoille kun kokeneemmille twerkkaajille. Jos haluat saavuttaa parhaan mahdollisen kehityksen, suosittelemme osallistumaan sekä Twerk Tekniikka että Twerk Koreografia -tunneille.

TWERK KOREOGRAFIA
Twerk Koreografia -tunnilla keskitytään twerk-koreografioiden tekemiseen ja koreografiseen esiintymiseen. Tunnin taso on avoin, mutta kurssille osallistuvilta toivotaan jo hieman kokemusta twerkistä tai maanantain tekniikkatunnille osallistumista tämän kurssin lisäksi. Nämä kaksi twerk-tuntia tukevat toisiaan.

 

 

4 KERRAN KURSSIT, KESKIVIIKKO

TWERK

Tällä Emmin neljän kerran twerk-kurssilla harjoitellaan reilusti tekniikkaa, tehdään koreografiaa, tutustutaan twerkkauksen historiaan sekä twerk-musiikkiin. Jos olet aloitteija ja haluat haastaa itseäsi, tai kokeneempi tanssija ja haluat oppia enemmän: tämä tunti on sinua varten. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo/mukava liikkua. Tämä tunti on K18. Twerk-lajikuvauksen löydät ylempää.

 

COMMERCIAL

ATTITUDE! SEXY! CONFIDENCE! Tildan Commercial tunnilla yhdistetään dynaamista ja sensuellia liikekieltä. Tässä tanssityylissä tärkeintä on oikea asenne ja rohkeus heittäytyä mukaan. Tunnin taso on avoin ja voit halutessasi tuoda korkokengät mukaan. Koreografia on suunniteltu siten, että sen voi tehdä tennareissa, korkkareissa tai vaikka paljain jaloin!  “Haastan tanssijat oman tanssityylin kehittämiseen koreografiani keinoin, turvallisessa ilmapiirissä. Kaikki ovat tervetulleita!’’

 

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tällä kurssilla keskitymme erityisesti queen stylen ytimeen: naiselliseen liikekieleen. Teemme vahvaa koreografiaa, jossa naisellinen ilmaisu pääsee valloilleen!

 

 

4 KERRAN KURSSIT, LAUANTAI

WAISTLINE

Waistline Work -tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee selkeimmin jamaikalaisesta dancehallista ja reggaetonista, mutta myös muista lajeista kuten heels, commercial ja salsa. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.  

Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvarit on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!
 

TANSSIAKROBATIA

Paljon toivottu Ninan akrobatiakurssi on täällä taas! Tällä kurssilla käydään läpi erityisesti Dancehall Queen Stylestä tuttuja akrobaattisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikki voivat tehdä oman tasonsa mukaan. Ennen kurssin alkua opettaja kyselee ilmoittautuneilta toiveita kurssille. Tunneille suositellaan otettavaksi mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisontaharjoituksia varten.

 

VOGUING OLD WAY

We will focus on developing precision, style & grace through the specifics of Pop, Dip & Spin also known as Old Way Voguing. We’ll work on various walks, building arm and body control and expressivity, developing musicality and transition to the floor so each participant can develop their own Performance. 

Not familiar with the terminology ? No worries, we’ll talk about it too because it matters. We dance in celebration of the Ballroom scenes that were created by transwomen and queer people of colour already in the 70s in the States and that has been places of celebration of diversity and of innovation ever since. The class is open level.

 

DANCEHALL QUEEN FOUNDATION

Kurssilla tutustutaan dancehall queenien maailmaan ja lajin historiaan. Kurssin aikana käydään läpi tunnettuja queen style-liikkeitä, tekniikoita, lajiin kuuluvaa akrobatiaa ja hittitansseja. Kurssi etenee lajin historiaa menneisyydestä nykypäivään ja käy läpi naisellisen dancehallin evoluution.

 

TUNTIKUVAUKSET

 

VIIKKOTUNNIT

AFROBEAT

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta. 

Afrobeatissa musiikin kuuntelulla ja tunteella on tärkeä merkitys. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

 

COMMERCIAL

Commercial-tunnilla pyritään löytämään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pidetään hauskaa! Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Pääset tutustumaan uusimmilla musiikkivideoilla ja maailmantähtien konserteissa tanssittavaan tyyliin. Tunnilla harjoitellaan koregrafioiden esittämistä sekä läsnäoloa voimakkaalla itsevarmuudella. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan. Koreografiat vaihtelevat sensuellin pehmeästä ilmaisusta räväkkään asenteeseen.

 

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

DANCEHALL MAANANTAI
Bellen dancehall-tunneilla keskitytään unisex-dancehalliin. Tunnilla käydään läpi New School -stepsejä, joiden eri versioita harjoitellaan. Lopputunnista teemme myös koreografiaa, pohjautuen opittuihin moveihin. Koreografioiden teemat muuttuvat useita kertoja kaudessa, eli koreografiat ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia. Tunnilla harjoitellaan myös dancehall-tekniikkaa ja -flowta. Tunti on open level -tasoa, eli se soveltuu kaikentasoisille tanssijoille. Tunnilla kuitenkin toivotaan, että osallistujalla olisi jonkin verran kokemusta dancehallista tai pohja jo hallussa. Mikäli olet aloittelija, tämän tunnin yhdistämistä suositellaan esimerkiksi dancehall foudation- tai dancehall party flow -tuntiin. Näin saat kurssista enemmän irti. 

DANCEHALL FOUNDATION
Dancehall foundation on tunti kaikille, jotka haluavat kehittää dancehallin liikekielen hallintaa. Foundation on pohja koko dancehallille! Tuntia suositellaan lämpimästi kaikille niille, jotka ovat aloittelijoita dancehallissa, mutta myös niille, jotka tarvitsevat perustreeniä löytääksen dancehalliin kuuluvan ilmaisun, pohjan kuntoon tai hallintaa omaan dancehall-tyyliin. Dancehallin foundation (perusta/pohja) on erilainen kuin missään muussa tanssilajissa. Siksi se pitää masteroida ennen kuin voi loistaa dancehallin monimutkaisemmissa liikkeissä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia liikkeitä, vaan mennään “back to basics” eli tehdään helppoja liikkeitä, joissa vartalonkäyttö ja foundation ovat keskiössä. Liikkeitä tehdään eri aikakausilta. Foundation-tunnilla keskustellaan myös dancehallin kulttuurista ja historiasta, ja lisätään ymmärrystä dancehallista kokonaisena elämäntyylinä. Tällä tunnilla ei tehdä monimutkaisia koreografioita.

DANCEHALL PARTY FLOW
Paljon toivottu Dancehall Party Flow -tunti on täällä! Tämä tunti on täynnä dancehall vibeseja! Tällä tunnilla harjoitellaan dancehall-flowta kuin olisit Jamaikalla dancehall-bileissä tanssimassa jonkun tanssicrewin kanssa. Koko tunti tanssitaan, eikä moveja käydä erikseen läpi. Dancehall on ennen kaikkea “tunnetanssi”, jossa parhaiten oppii tanssimalla mahdollisimman paljon autenttisen jamaikalaisen opettajan johdatuksella. Party Flow -tunnilla tehdään joka tunnilla myös sosiaalisia tansseja, ns. party tansseja, joissa tanssitaan dancehallin hittibiiseihin kuuluvia liikkeitä eri aikakausilta. Vapautunut tanssi dancehall flow -tunnilla sopii hyvin yhdistää esimerkiksi steps-tuntiin. Tunti sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Aloittelijoille se opettaa liikekieltä ja tutustuttaa dancehallin tyyliin ja kokeneimmille tanssijoille se opettaa nimenomaan flowta: liikekielen sujuvuutta, tarkkuutta, voimaa ja sulavuutta.
 
DANCEHALL STEPS
Tällä tunnilla keskitytään pelkästään dancehall-stepseihin eli liikkeisiin. Tunti on loistava oman move-pankin kehittämiseen, joka vie sinua eteenpäin dancehall-tanssijana. Steps-tunnilla ei tehdä koreografiaa. Dancehall-liikkeitä opetellaan ryhmittäin (esim. Elite Team, BG Dancerz) tai muuten teemoittain (esim. gangsta movet, party movet). Liikkeistä muodostetaan tunnin päätteeksi rutiineja, eli yhdistetään liikkeet ja tanssitaan niitä putkeen.
 

DANCEHALL NEW SCHOOL
Japsin suositulla New School -tunnilla keskitytään dancehall-koreografiaan. Tunnilla tehdään myös dancehall-liikkeitä, mutta pääpainotus on koreografiassa. Koreoissa pääset fiilistelemään täydellä tunteella! Koreografiat vaihtuvat useaan kertaan kauden aikana, ja jokaisella koreografialla on omanlaisensa teema ja tunne. Tunnille osallistuneilta toivotaan kokemusta dancehallista, eikä se sovellu alkeistason tanssijoille.

SMOOTH DANCEHALL
Tällä tunnilla pääset tekemään groovaavaa ja sulavaa dancehallia. Liikkeet sitotoutuvat yhteen pehmeästi ja opit liikuttamaan vartaloasi sulavammin. Autenttisen jamaikalaisen opettajan opissa löydät aidon dancehall flown ja fiiliksen. Tunneilla tehdään sekä moveja että koreografioita.

DANCEHALL ROUTINE
Dancehall Routine tunnilla tehdään pääosin lyhyitä rutiinin pätkiä, hyödyntäen dancehallin eri tyylejä ja aikakausia. Rutiini tarkoittaa liikkeiden yhdistämistä, jolloin samoja “liikepätkiä” voi tanssia eri kappaleisiin. Rutiinit ovat siis yksinkertaisempia kuin koreografiat. Tunnilla vahvistetaan musikaalisuutta ja liikkeiden sitomista yhteen. Tunti kehittää erityisesti tanssillisuutta dancehallissa. Rutiinit kuvataan tunnin lopussa.

FEMALE DANCEHALL 
Tällä tunnilla keskitytään naiselliseen dancehalliin ja tehdään liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta. Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa. Suuren suosionsa vuoksi sama tunti on lukujärjestyksessä kahtena päivänä. Huom! Maanantain ja tiistain tunnin sisältö on sama ja tunneilla tehdään samaa koreografiaa.

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tunnilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisia stepsejä, sekä akrobatiaa. Polvisuojat ovat suositeltavat. Tunti soveltuu yli 16-vuotiaille.

 

HEELS

Tällä tunnilla harjoitellaan liikkumista koroilla, itsevarmuutta sekä koreografiaa. Vapauta oma sisäinen kuningattaresi ja valmistaudu rokkaamaan seksikkäitä koreografioita takuuvarmalla asenteella! Varustaudu kengillä, jotka soveltuvat tanssiin (ei jälkiä lattiaan), sekä vaatteilla, joissa sinun on helppo liikkua. Voit osallistua tunnille myös ilman korkoja. Tunnin taso on avoin.

 

REGGAETON

Reggaeton on 1990-luvulla Latinalaisessa Amerikassa syntynyt tanssi- ja musiikkityyli. Reggaeton on yksi suosituimmista musiikkityyleistä yökerhoissa ympäri maailman. Tällä tunnilla pääset tutustumaan reggaetonille tyypilliseen liikekieleen, kuten vartalon erilaisiin aksentteihin ja isolaatioihin voimakasta sheikkausta unohtamatta. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä koreografisesta osuudesta.

 

TWERK

Twerkkaus eli twerk juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne.  Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Viban tunneilla painotetaan twerkin ydintä: twerk on enemmän liikekieli kuin tanssillaji. Tunneilla ei sotketa akrobatiaa tai esimerkiksi reggaetonia tai dancehall-tanssiliikkeitä twerkkiin. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua. Twerk-tunnit soveltuvat yli 16-vuotiaille.

TWERK TEKNIIKKA
Tekniikka on twerkin ydin! Twerk Tekniikka -tunnilla perehdytään syvemmin twerk-tekniikkaan ja opetellaan erottamaan eri tekniikoita toisistaan. Tällä tunnilla pääset perehtymään lantion liikekieleen ja sen kykyyn tuottaa aksentteja, sheikkauksia ja väristelyitä. Opit löytämään oikeat lihakset ja hallinnan kehostasi. Tällä tunnilla jokainen oppilas löytää twerkin liikekielen omaan kehoonsa. Tunnilla opetellaan pikkuhiljaa astumaan myös oman mukavuusalueen yli ja kokeillaan hieman helppoja freestyleharjoituksia tekniikoita hyödyntäen. Tekniikkatunti sopii kaikentasoisille twerkkaajille, niin aloittelijoille kun kokeneemmille twerkkaajille. Jos haluat saavuttaa parhaan mahdollisen kehityksen, suosittelemme osallistumaan sekä Twerk Tekniikka että Twerk Koreografia -tunneille.

TWERK KOREOGRAFIA
Twerk Koreografia -tunnilla keskitytään twerk-koreografioiden tekemiseen ja koreografiseen esiintymiseen. Tunnin taso on avoin, mutta kurssille osallistuvilta toivotaan jo hieman kokemusta twerkistä tai maanantain tekniikkatunnille osallistumista tämän kurssin lisäksi. Nämä kaksi twerk-tuntia tukevat toisiaan.

 

 

4 KERRAN KURSSIT, KESKIVIIKKO

TWERK

Tällä Emmin neljän kerran twerk-kurssilla harjoitellaan reilusti tekniikkaa, tehdään koreografiaa, tutustutaan twerkkauksen historiaan sekä twerk-musiikkiin. Jos olet aloitteija ja haluat haastaa itseäsi, tai kokeneempi tanssija ja haluat oppia enemmän: tämä tunti on sinua varten. Varaa mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo/mukava liikkua. Tämä tunti on K18. Twerk-lajikuvauksen löydät ylempää.

 

COMMERCIAL

ATTITUDE! SEXY! CONFIDENCE! Tildan Commercial tunnilla yhdistetään dynaamista ja sensuellia liikekieltä. Tässä tanssityylissä tärkeintä on oikea asenne ja rohkeus heittäytyä mukaan. Tunnin taso on avoin ja voit halutessasi tuoda korkokengät mukaan. Koreografia on suunniteltu siten, että sen voi tehdä tennareissa, korkkareissa tai vaikka paljain jaloin!  “Haastan tanssijat oman tanssityylin kehittämiseen koreografiani keinoin, turvallisessa ilmapiirissä. Kaikki ovat tervetulleita!’’

 

DANCEHALL QUEEN STYLE
Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Tällä kurssilla keskitymme erityisesti queen stylen ytimeen: naiselliseen liikekieleen. Teemme vahvaa koreografiaa, jossa naisellinen ilmaisu pääsee valloilleen!
 

 

4 KERRAN KURSSIT, LAUANTAI

WAISTLINE

Waistline Work -tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee selkeimmin jamaikalaisesta dancehallista ja reggaetonista, mutta myös muista lajeista kuten heels, commercial ja salsa. Tekniikkaharjoituksissa pyöritetään lantiota kaikkiin ilmansuuntiin ja eri tavoin, twerkataan, sheikataan, bubblataan, lenksutetaan lonkkia, puppytailataan, shakira-winataan, aktivoidaan selkä- ja vatsalihakset pakaroita ja reisiä unohtamatta. Luvassa on myös helppoja harjotteita, jotka auttavat oman ilmaisun ja liikkeen tutkiskelussa.  

Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvarit on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. Koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!

 

TANSSIAKROBATIA

Paljon toivottu Ninan akrobatiakurssi on täällä taas! Tällä kurssilla käydään läpi erityisesti Dancehall Queen Stylestä tuttuja akrobaattisia liikkeitä, liikkeiden yhdistelemistä ja tehdään koreografiaa. Tunti sopii kaikille ja kaikki voivat tehdä oman tasonsa mukaan. Ennen kurssin alkua opettaja kyselee ilmoittautuneilta toiveita kurssille. Tunneille suositellaan otettavaksi mukaan polvisuojat ja halutessaan pipo tai muu suoja päälläseisontaharjoituksia varten.

 

VOGUING OLD WAY

We will focus on developing precision, style & grace through the specifics of Pop, Dip & Spin also known as Old Way Voguing. We’ll work on various walks, building arm and body control and expressivity, developing musicality and transition to the floor so each participant can develop their own Performance. 

Not familiar with the terminology ? No worries, we’ll talk about it too because it matters. We dance in celebration of the Ballroom scenes that were created by transwomen and queer people of colour already in the 70s in the States and that has been places of celebration of diversity and of innovation ever since. The class is open level.

 

DANCEHALL QUEEN FOUNDATION

Kurssilla tutustutaan dancehall queenien maailmaan ja lajin historiaan. Kurssin aikana käydään läpi tunnettuja queen style-liikkeitä, tekniikoita, lajiin kuuluvaa akrobatiaa ja hittitansseja. Kurssi etenee lajin historiaa menneisyydestä nykypäivään ja käy läpi naisellisen dancehallin evoluution.